Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

Baumit DuoTop Vakolat fehér színcsoport K1,5, D2 25 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
25 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 2.999 Ft
Cikkszám: 0001FJ
Egységár: 607,60 Ft/kg
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 2499753791156
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Műgyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Elsősorban polisztirolos hőszigetelő rendszerekhez alkalmazzák, de felhordható bármilyen alapvakolatra is.

Leírás és Paraméterek

Műgyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Elsősorban polisztirolos hőszigetelő rendszerekhez alkalmazzák, de felhordható bármilyen alapvakolatra is.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az előírások szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

„ ásványi alapvakolatokon

„ betonra vagy egyéb ásványi vakolatokra

„ jól tapadó, ásványi és diszperziós festékre és vakolatokra

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„ műanyagokra és műgyantákra

„ lakk- és olajos bevonatokra

„ enyves festékekre

„ mészvakolatokra és festékekre

„ fa és fém felületeken

„ rugalmas diszperziós bevonatokra

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact White). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval. Régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felújításánál először használjon kiegyenlítő és megerősítő rétegként alkalmas tapaszanyagot, és a vakolatot üvegszövet háló beágyazásával hordja fel. Az ideális eredmény elérése érdekében minden alapfelületet alapozzon le Baumit PremiumPrimer alapozóval, végül tartsa be az ajánlott 24 órás várakozási időt.

A termék alkalmazása:

Felhordás előtt alaposan keverje át a Baumit DuoTopot lassú járású keverővel. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható. A hígítás mértékét az anyag konzisztenciájának és az alapfelület nedvszívó képességének függvényében kell megállapítani.

Kézi feldolgozás esetén rozsdamentes acélsimítóval húzza fel a fedővakolatot szemcsevastagságban. Gépi felhordás esetén mindig kövesse a vakológéphez tartozó utasításokat. Mindkét esetben közvetlenül a felhordás után dörzsölje el műanyag simítóval. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzon. A termékhez ne adjon hozzá semmilyen más anyagot, és ne keverje más festékanyagokkal.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +25 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Magas nyári hőmérséklet esetén különösen vigyázzon a felület megégésével, a lassú kötés viszont egyenetlen színárnyalatot eredményezhet.

Figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú zsákokat használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy az egy keveréssel legyártható legyen, így minimalizálva a színeltérés kockázatát. Ha mégis különböző gyártási tételekkel dolgozna, mindenképpen keverje össze az anyagot a felhordás előtt az egyenletes szín elérése végett.

A Baumit DuoTop alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít, de fokozott nedvességnek való kitettség esetén további védelem biztosítása szükséges.

A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása.

Egy homlokzaton belül friss a frisshez dolgozva, azonos vastagságban hordva fel a nemesvakolatot elérheti, hogy a felület egységes legyen struktúra és szín tekintetében. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő munkaerő megfelelően nagy egységek egyidőben történő bevakolására, bontsa azt kisebb építészeti részekre.

Homlokzati hőszigetelő rendszereken való felhasználásnál a különböző TSR-értékek miatt érdeklődjön a pontos utasításokról.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás:

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Baumit SpeedTop Star - 400 ML

10 napon belüli szállítás
8.090 Ft

Baumit SpeedTop 250 ML

10 napon belüli szállítás
5.990 Ft

Rólunk mondták

Az oldal tetejére