Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

Baumit Klimaglett 20 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
20 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: Csak telephelyi átvétellel vásárolható
Vonalkód: 9004329217102
Cikkszám: 0001J3
Gyártó: Baumit
Rövid leírás: Természetes meszes glettanyag belső térbe, betonra, mész, mész-cement és Sanova felújító vakolatokra, kézi és gépi bedolgozással, glettelt felület előállításához, egy vagy több rétegben.

Termék ismertető

Természetes meszes glettanyag belső térbe, betonra, mész, mész-cement és Sanova felújító vakolatokra, kézi és gépi bedolgozással, glettelt felület előállításához, egy vagy több rétegben.

Felhasználás

Feldolgozás:

Kb. 8 liter tiszta vizet készítsünk elő egy vödörben vagy habarcsládában. A Baumit Klíma Glettet szórjuk a vízbe, majd 5-10 percig hagyjuk beiszapolódni, majd megfelelő keverőberendezéssel keverjük, amíg egy csomómentes, krémes feldolgozási konzisztenciát kapunk.

 

Tipp: Ahhoz, hogy még krémesebb konzisztenciát kapjunk, a Baumit Klíma Glettet 2-3 órával korábban keverjük be, majd a bedolgozás előtt ismét keverjük át. (Nyitott idő: kb. 8 óra)

a.) Kézi bedolgozás:

Acélsimítóval hordjuk fel, húzzuk el, majd hagyjuk szilárdulni. A teljes kikeményedés után (a páratartalomtól és a felület nedvszívó-képességétől függően kb. 2 óra múlva) valamivel hígabb konzisztenciájú anyaggal húzzuk át a felületet, így nagyon finom felületet kapunk eredményül. (Tiszta vízzel nem szabad átsimítani!)

 

b.) Gépi bedolgozás:

Arra alkalmas berendezéssel hordjuk fel az anyagot, majd a kézi bedolgozásnál leírtak szerint járjunk el.

A lehetséges vastagság 1-3 mm, az optimális vastagság 2-3 mm.

 

Általános tudnivalók

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre (karbonátosodás). A Baumit Klíma Glett lapburkolat fektetésére nem alkalmas.

 

Befejező réteg

További rétegek felhordása előtt ügyeljünk a várakozási időre min. 7 nap. Ezt követően festhető, tapétázható. A Baumit Klíma Glett csempézéssel történő felületkialakításra nem megfelelő! A hideg hőmérséklet és magas páratartalom a kötés-szilárdulási időt meghosszabbíthatja.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére