Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

Baumit SilikonTop Vakolat 1. színcsoport (9-8-7-6) K1,5, K2, K3, D2, D3 25 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
25 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 10 napon belüli szállítás
Szállítási díj: 2.999 Ft
Cikkszám: 0001F3
Egységár: 1.071,60 Ft/kg
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 2499766131321
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Emelt minőségű, szilikongyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Kiváló vízlepergető hatású, jó páraáteresztő és rugalmas. A Star EPS rendszer ideális vakolata.

Leírás és Paraméterek

Emelt minőségű, szilikongyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Kiváló vízlepergető hatású, jó páraáteresztő és rugalmas. A Star EPS rendszer ideális vakolata.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az előírásoknak megfelelően. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

„ ásványi alapvakolatokon

„ betonra vagy egyéb ásványi vakolatokra

„ jól tapadó, ásványi és diszperziós festékre és vakolatokra

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„ műanyagokra és műgyantákra

„ lakk- és olajos bevonatokra

„ enyves festékekre

„ mészvakolatokra és festékekre

„ fa és fém felületeken

„ rugalmas diszperziós bevonatokra

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact White). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval. Régi homlokzati hőszigetelő rendszerek felújításánál először használjon kiegyenlítő és megerősítő rétegként alkalmas tapaszanyagot, és a vakolatot üvegszövet háló beágyazásával hordja fel. Az ideális eredmény elérése érdekében minden alapfelületet alapozzon le Baumit PremiumPrimer alapozóval, végül tartsa be az ajánlott 24 órás várakozási időt.

A termék alkalmazása:

Felhordás előtt alaposan keverje át a Baumit SilikonTopot lassú járású keverővel. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható. A hígítás mértékét az anyag konzisztenciájának és az alapfelület nedvszívó képességének függvényében kell megállapítani.

Kézi feldolgozás esetén rozsdamentes acélsimítóval húzza fel a fedővakolatot szemcsevastagságban. Gépi felhordás esetén mindig kövesse a vakológéphez tartozó utasításokat. Mindkét esetben közvetlenül a felhordás után dörzsölje el műanyag simítóval. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzon. A termékhez ne adjon hozzá semmilyen más anyagot, és ne keverje más festékanyagokkal.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +25 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Magas nyári hőmérséklet esetén különösen vigyázzon a felület megégésével, a lassú kötés viszont egyenetlen színárnyalatot eredményezhet.

Figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú zsákokat használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy az egy keveréssel legyártható legyen, így minimalizálva a színeltérés kockázatát. Ha mégis különböző gyártási tételekkel dolgozna, mindenképpen keverje össze az anyagot a felhordás előtt az egyenletes szín elérése végett.

A Baumit SilikonTop alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít, de fokozott nedvességnek való kitettség esetén további védelem biztosítása szükséges.

A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása.

Egy homlokzaton belül friss a frisshez dolgozva, azonos vastagságban hordva fel a nemesvakolatot elérheti, hogy a felület egységes legyen struktúra és szín tekintetében. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő munkaerő megfelelően nagy egységek egyidőben történő bevakolására, bontsa azt kisebb építészeti részekre.

Homlokzati hőszigetelő rendszereken való felhasználásnál a különböző TSR-értékek miatt érdeklődjön a pontos utasításokról.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Baumit SpeedTop Star - 400 ML

10 napon belüli szállítás
8.090 Ft

Baumit SpeedTop 250 ML

10 napon belüli szállítás
5.990 Ft

Rólunk mondták

Az oldal tetejére