Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
10.690 Ft
Menny.:db

Baumit UniPrimer Vakolat alapozó 5 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
10.690 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.599 Ft
Cikkszám: 0001GN
Egységár: 2.138,00 Ft/kg
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 2499728804799
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Feldolgozásra kész általános alapozó, mely az alapfelületek egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását biztosítja. Alkalmazható valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolathoz. A termék elérhető 20 kg-os és 5 kg-os vödrös kiszerelésben.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozásra kész általános alapozó, mely az alapfelületek egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását biztosítja. Alkalmazható valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolathoz. A termék elérhető 20 kg-os és 5 kg-os vödrös kiszerelésben.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

„ hőszigetelő rendszerek ragasztótapasz rétegére

„ mész, mész-cement és cement vakolatokra

„ beton és más ásványi alapfelületekre (tapaszokra)

„ régi, jó tapadású ásványi, szilikát- és diszperziós alapozókra és vakolatokra

„ mész-gipsz, gipsz-mész és gipsz vakolatokra

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„ friss mészvakolatokra

„ műanyagokra, lakkozott felületekre ill. olajos és enyves festékekre

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit SanovaPrimer alapozóval kell megerősíteni. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval (várakozási idő: 12 óra).

A termék alkalmazása:

A munkálatok megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy az alapfelület száraz és szilárd. Az alapozót alaposan keverje fel a használat előtt lassú járású keverővel. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia eléréséhez minimális (legfeljebb 1%) tiszta víz hozzáadása megengedett. Más terméket ne adjon hozzá. Az anyagot ecsettel vagy hengerrel hordja fel a felületre. A teljes felületen egyidejűleg, megszakítás nélkül dolgozzon. Kétrétegű felhordás esetén (pl. különböző nedvszívású felületek) minden munkafázis között tartsa be a megfelelő várakozási időt: min. 24 óra.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Minden további réteg felhordása esetén a 24 órás várakozási időt be kell tartani.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás:

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére